Tyrolský špek s alpskými bylinami a květy (balený)

Chuť: Kouřová a výrazná. Spolu se sýrem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše tyrolská slanina je tak oblíbená, protože není slaná - kromě výběru kvality masa dbáme také na nízký přídavek kamenné soli. Vyzkoušejte tuto s jedlými alpskými květy a bylinkami. Má pouze 2-3% tuku.


Široké využití: Ve spíži nebo v lednici. V žádné domácnosti by neměl chybět tyrolský císařský špek. Ať už kostičky slaniny na míchaná vajíčka k snídani nebo tenké plátky na svačinu. Nejlépe si je vychutnáte nad sklenkou vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Bauernstandl Kaiserspeck se skvěle vyjímá v každé situaci.


Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, může označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.


Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptů na koření i způsoby výroby tyrolské slaniny nebo také známé parmské šunky předávali zemědělci svým potomkům.


Výroba: Tyrolská slanina 1. jakosti z vepřového masa je ručně solena speciální směsí koření a sušena. Císařský špek je šetrně uzen za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu mu dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť. Novým trendem je zjemnění květinami, bylinkami, chilli nebo švýcarským olejem z borovice lesní.

Varianta
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
342,70 Kč 372,50 Kč od 342,70 Kč
Kategorie: Tyrolské uzeniny

Chuť: Kouřová a výrazná. Spolu se sýrem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše tyrolská slanina je tak oblíbená, protože není slaná - kromě výběru kvality masa dbáme také na nízký přídavek kamenné soli. Vyzkoušejte tuto s jedlými alpskými květy a bylinkami. Má pouze 2-3% tuku.


Široké využití: Ve spíži nebo v lednici. V žádné domácnosti by neměl chybět tyrolský císařský špek. Ať už kostičky slaniny na míchaná vajíčka k snídani nebo tenké plátky na svačinu. Nejlépe si je vychutnáte nad sklenkou vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Bauernstandl Kaiserspeck se skvěle vyjímá v každé situaci.


Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, může označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.


Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptů na koření i způsoby výroby tyrolské slaniny nebo také známé parmské šunky předávali zemědělci svým potomkům.


Výroba: Tyrolská slanina 1. jakosti z vepřového masa je ručně solena speciální směsí koření a sušena. Císařský špek je šetrně uzen za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu mu dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť. Novým trendem je zjemnění květinami, bylinkami, chilli nebo švýcarským olejem z borovice lesní.

Špeky nejsou baleny na standardizovanou váhu, proto pro Vás vybereme ten, který je nejblíže Vaši požadované hmotnosti, vždy však v rozmezí +- 5g.

 

Výživové údaje ve 100g

Energetická hodnota (kJ/kcal)

528/126

Tuky (g)

4,4

Z toho nasycené mastné kyseliny (g)

1,8

Sacharidy (g)

0,2

Z toho cukry (g)

0,2

Bílkoviny (g)

21,3

Sůl (g)

3,4

 

Takto pro Vás vše zabalíme

 

Všechny naše produkty jsou od malých výrobců z Tyrolska

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu