Tyrolský špek - Schopfspeck (balený)
Chuť: Chuť je kouřová a pikantní. Spolu se sýrem, Schüttelbrotem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše slanina z krkovice je tak oblíbená proto, že není slaná, protože kromě výběru kvalitního masa se dbá také na nízký obsah dusitanů v přídavku mořicí soli. Tu prostě musíte ochutnat!
Široké využití: Krkovice by nikdy neměla chybět ve vaší spíži nebo lednici. Ať už na kostičky nakrájená na míchaná vajíčka k snídani, nakrájená na plátky ke svačině nebo rozložená tak, jak to dělají Tyrolané, ke sklence vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Speck se skvěle vyjímá v každé situaci, dokonce i jako skvělý dárek.
Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, smí označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.
Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptur koření i způsobů výroby tyrolské slaniny, vařené šunky nebo lososové šunky vcelku předávali zemědělci vždy svým potomkům.
Výroba: Tyrolská slanina vyrobená z vepřového masa 1. jakosti je ručně solená a nasucho sušená speciální směsí koření. Tyrolská slanina je šetrně uzena za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu jí dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť.
Cena za 100g = 99,00 Kč
Kategorie: | Tyrolské uzeniny |
---|
Chuť: Chuť je kouřová a pikantní. Spolu se sýrem, Schüttelbrotem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše slanina z krkovice je tak oblíbená proto, že není slaná, protože kromě výběru kvalitního masa se dbá také na nízký obsah dusitanů v přídavku mořicí soli. Tu prostě musíte ochutnat!
Široké využití: Krkovice by nikdy neměla chybět ve vaší spíži nebo lednici. Ať už na kostičky nakrájená na míchaná vajíčka k snídani, nakrájená na plátky ke svačině nebo rozložená tak, jak to dělají Tyrolané, ke sklence vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Speck se skvěle vyjímá v každé situaci, dokonce i jako skvělý dárek.
Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, smí označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.
Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptur koření i způsobů výroby tyrolské slaniny, vařené šunky nebo lososové šunky vcelku předávali zemědělci vždy svým potomkům.
Výroba: Tyrolská slanina vyrobená z vepřového masa 1. jakosti je ručně solená a nasucho sušená speciální směsí koření. Tyrolská slanina je šetrně uzena za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu jí dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť.
Špeky nejsou baleny na standardizovanou váhu, proto pro Vás vybereme ten, který je nejblíže Vaši požadované hmotnosti, vždy však v rozmezí +- 5g.
Výživové údaje ve 100g |
|
Energetická hodnota (kJ/kcal) |
1256/302 |
Tuky (g) |
22 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) |
10 |
Sacharidy (g) |
<0,5 |
Z toho cukry (g) |
<0,5 |
Bílkoviny (g) |
25 |
Sůl (g) |
3,8 |
Takto pro Vás vše zabalíme
Všechny naše produkty jsou od malých výrobců z Tyrolska
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.