Tyrolský špek - Schopfspeck (balený)

Chuť: Chuť je kouřová a pikantní. Spolu se sýrem, Schüttelbrotem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše slanina z krkovice je tak oblíbená proto, že není slaná, protože kromě výběru kvalitního masa se dbá také na nízký obsah dusitanů v přídavku mořicí soli. Tu prostě musíte ochutnat!


Široké využití: Krkovice by nikdy neměla chybět ve vaší spíži nebo lednici. Ať už na kostičky nakrájená na míchaná vajíčka k snídani, nakrájená na plátky ke svačině nebo rozložená tak, jak to dělají Tyrolané, ke sklence vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Speck se skvěle vyjímá v každé situaci, dokonce i jako skvělý dárek.


Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, smí označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.


Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptur koření i způsobů výroby tyrolské slaniny, vařené šunky nebo lososové šunky vcelku předávali zemědělci vždy svým potomkům.


Výroba: Tyrolská slanina vyrobená z vepřového masa 1. jakosti je ručně solená a nasucho sušená speciální směsí koření. Tyrolská slanina je šetrně uzena za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu jí dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť.

 

 

Cena za 100g = 99,00 Kč

Varianta
Můžeme doručit do:
26.11.2024 - Zvolte variantu
Skladem (1 ks) Vyprodáno Zvolte variantu
376,20 Kč 396 Kč od 376,20 Kč
Kategorie: Tyrolské uzeniny
Bild 1 Main Bild
Doporučujeme

Chuť: Chuť je kouřová a pikantní. Spolu se sýrem, Schüttelbrotem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše slanina z krkovice je tak oblíbená proto, že není slaná, protože kromě výběru kvalitního masa se dbá také na nízký obsah dusitanů v přídavku mořicí soli. Tu prostě musíte ochutnat!


Široké využití: Krkovice by nikdy neměla chybět ve vaší spíži nebo lednici. Ať už na kostičky nakrájená na míchaná vajíčka k snídani, nakrájená na plátky ke svačině nebo rozložená tak, jak to dělají Tyrolané, ke sklence vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Speck se skvěle vyjímá v každé situaci, dokonce i jako skvělý dárek.


Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, smí označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.


Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptur koření i způsobů výroby tyrolské slaniny, vařené šunky nebo lososové šunky vcelku předávali zemědělci vždy svým potomkům.


Výroba: Tyrolská slanina vyrobená z vepřového masa 1. jakosti je ručně solená a nasucho sušená speciální směsí koření. Tyrolská slanina je šetrně uzena za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu jí dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť.

 

 

 

 Špeky nejsou baleny na standardizovanou váhu, proto pro Vás vybereme ten, který je nejblíže Vaši požadované hmotnosti, vždy však v rozmezí +- 5g.

 

Výživové údaje ve 100g

Energetická hodnota (kJ/kcal)

1256/302

Tuky (g)

22

Z toho nasycené mastné kyseliny (g)

10

Sacharidy (g)

<0,5

Z toho cukry (g)

<0,5

Bílkoviny (g)

25

Sůl (g)

3,8

 

Takto pro Vás vše zabalíme

 

Všechny naše produkty jsou od malých výrobců z Tyrolska

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu