Tyrolský špek - Insbrucký špek (balený)
Chuť: Kouřová a pikantní. Spolu se sýrem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše tyrolská slanina je tak oblíbená, protože není slaná - kromě výběru kvality masa dbáme také na nízký přídavek kamenné soli. Vyzkoušejte tuto s chili a pepřem. Má pouze 2-3% tuku.
Široké využití: Ve spíži nebo v lednici. V žádné domácnosti by neměl chybět tyrolský císařský špek. Ať už kostičky slaniny na míchaná vajíčka k snídani nebo tenké plátky na svačinu. Nejlépe si je vychutnáte nad sklenkou vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Bauernstandl Kaiserspeck se skvěle vyjímá v každé situaci.
Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, může označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.
Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptů na koření i způsoby výroby tyrolské slaniny nebo také známé parmské šunky předávali zemědělci svým potomkům.
Výroba: Tyrolská slanina 1. jakosti z vepřového masa je ručně solena speciální směsí koření a sušena. Císařský špek je šetrně uzen za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu mu dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť. Novým trendem je zjemnění květinami, bylinkami, chilli nebo švýcarským olejem z borovice lesní.
Cena za 100g = 139,00 Kč
Kategorie: | Tyrolské uzeniny |
---|
Chuť: Kouřová a pikantní. Spolu se sýrem a vhodným červeným vínem se slanina často konzumuje jako předkrm. Naše tyrolská slanina je tak oblíbená, protože není slaná - kromě výběru kvality masa dbáme také na nízký přídavek kamenné soli. Vyzkoušejte tuto s chili a pepřem. Má pouze 2-3% tuku.
Široké využití: Ve spíži nebo v lednici. V žádné domácnosti by neměl chybět tyrolský císařský špek. Ať už kostičky slaniny na míchaná vajíčka k snídani nebo tenké plátky na svačinu. Nejlépe si je vychutnáte nad sklenkou vína s nejlepšími přáteli. Tiroler Bauernstandl Kaiserspeck se skvěle vyjímá v každé situaci.
Tradice: Tradičně vyráběná tyrolská slanina podléhá přesným výrobním specifikacím. Pouze ten, kdo je striktně dodržuje, může označovat pravou tyrolskou slaninu CHZO*. Z toho vyvinutá výrobní specifikace zaručuje správnost všech zušlechťovacích kroků v průběhu celého výrobního procesu.
Historie: V horské venkovské krajině Tyrolska se výroba slaniny jako způsob uchovávání čerstvého masa vyvíjela a zdokonalovala po mnoho generací. Znalost speciálních receptů na koření i způsoby výroby tyrolské slaniny nebo také známé parmské šunky předávali zemědělci svým potomkům.
Výroba: Tyrolská slanina 1. jakosti z vepřového masa je ručně solena speciální směsí koření a sušena. Císařský špek je šetrně uzen za studena na bukovém a jasanovém dřevě při teplotě kolem 20 °C. Následné zrání na tyrolském horském vzduchu mu dodává typickou kořeněnou a nesrovnatelnou chuť. Novým trendem je zjemnění květinami, bylinkami, chilli nebo švýcarským olejem z borovice lesní.
Cena za 100g = 139,00 Kč
Špeky nejsou baleny na standardizovanou váhu, proto pro Vás vybereme ten, který je nejblíže Vaši požadované hmotnosti, vždy však v rozmezí +- 5g.
Výživové údaje ve 100g |
|
Energetická hodnota (kJ/kcal) |
528/126 |
Tuky (g) |
4,4 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) |
1,8 |
Sacharidy (g) |
0,2 |
Z toho cukry (g) |
0,2 |
Bílkoviny (g) |
21,3 |
Sůl (g) |
3,4 |
Takto pro Vás vše zabalíme
Všechny naše produkty jsou od malých výrobců z Tyrolska
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.