Dolomit
Chuť: První dojem se počítá a "Dolomit" dostojí svému jménu: je to vynikající jihotyrolské mistrovské dílo. Tento tvrdý sýr, vyrobený z nejlepšího kravského mléka a zabalený do rustikální kůrky, dokonale zraje. Na jazyku se "Dolomit" rozplývá krémově měkký a lechtá jednotlivými krystalky soli. Dlouhý proces zrání mu dodává aromatické koření a toastové tóny. Obsah tuku v sušině - min. 50%
Široké využití: Dolomit se jí samostatně, v kouscích mezi jídly nebo jako kostky do salátů. Je také ideálním základem pro sýrové fondue nebo třeba do toastů. Neměl by chybět na žádném sýrovém talíři. Můžete si jen vychutnat s přáteli na party. Je také oblíbený jako svačinka do školy či kanceláře. Skvěle se hodí jako dárek.
Historie a Tradice: Sýr z proslulého Jižního Tyrolska se vyrábí ručně podle staré receptury ze senného mléka bez silážování, které odpovídá směrnicím. V této mlékárně se zpracovává pouze to nejlepší denně čerstvé senné mléko, protože jen tak je zaručeno, že si výrobky zachovají svou jedinečnost. Výroba senného mléka je nejpůvodnější formou výroby mléka a je přizpůsobena průběhu ročních období. V létě tráví krávy se senným mlékem čas na místních horských pastvinách, kde si užívají čerstvého vzduchu, čisté vody a spousty šťavnatých bylin a travin. V zimě jsou krávy krmeny senem sušeným na slunci a obilným šrotem bohatým na minerální látky.
Výroba: Vyrábí se z kravského pasterizovaného mléka. Výroba je v souladu s předpisy a nejvyššími standardy, a proto neobsahuje lysozym a dusitanovou mořicí sůl. Během zrání se sýr pravidelně ošetřuje slanou vodou, do které se přidávají kultury. Zraje přibližně 8 týdnů.
BEZ LAKTOZY, BEZ LEPKU, JEDLÁ KŮRA
Kategorie: | Tvrdé |
---|
Chuť: První dojem se počítá a "Dolomit" dostojí svému jménu: je to vynikající jihotyrolské mistrovské dílo. Tento tvrdý sýr, vyrobený z nejlepšího kravského mléka a zabalený do rustikální kůrky, dokonale zraje. Na jazyku se "Dolomit" rozplývá krémově měkký a lechtá jednotlivými krystalky soli. Dlouhý proces zrání mu dodává aromatické koření a toastové tóny. Obsah tuku v sušině - min. 50%
Široké využití: Dolomit se jí samostatně, v kouscích mezi jídly nebo jako kostky do salátů. Je také ideálním základem pro sýrové fondue nebo třeba do toastů. Neměl by chybět na žádném sýrovém talíři. Můžete si jen vychutnat s přáteli na party. Je také oblíbený jako svačinka do školy či kanceláře. Skvěle se hodí jako dárek.
Historie a Tradice: Sýr z proslulého Jižního Tyrolska se vyrábí ručně podle staré receptury ze senného mléka bez silážování, které odpovídá směrnicím. V této mlékárně se zpracovává pouze to nejlepší denně čerstvé senné mléko, protože jen tak je zaručeno, že si výrobky zachovají svou jedinečnost. Výroba senného mléka je nejpůvodnější formou výroby mléka a je přizpůsobena průběhu ročních období. V létě tráví krávy se senným mlékem čas na místních horských pastvinách, kde si užívají čerstvého vzduchu, čisté vody a spousty šťavnatých bylin a travin. V zimě jsou krávy krmeny senem sušeným na slunci a obilným šrotem bohatým na minerální látky.
Výroba: Vyrábí se z kravského pasterizovaného mléka. Výroba je v souladu s předpisy a nejvyššími standardy, a proto neobsahuje lysozym a dusitanovou mořicí sůl. Během zrání se sýr pravidelně ošetřuje slanou vodou, do které se přidávají kultury. Zraje přibližně 8 týdnů.
BEZ LAKTOZY, BEZ LEPKU, JEDLÁ KŮRA
Výživové údaje ve 100g |
|
Energetická hodnota (kJ/kcal) |
1700/410 |
Tuky (g) |
34 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) |
24 |
Sacharidy (g) |
0 |
Z toho cukry (g) |
0 |
Bílkoviny (g) |
26 |
Sůl (g) |
2 |
Takto pro Vás vše zabalíme
Všechny naše produkty jsou od malých výrobců z Tyrolska
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.