Bio MiniSchütterlbrot
Chuť: Mini Schüttelbrot od Tiroler je velmi kořeněný a chutná po typickém koření, jako je anýz, fenykl a kmín. Mini Schüttelbrot se peče s jihotyrolským chlebovým jetelem, což z něj činí originál. Tiroler Schüttelbrot je menší, tenčí, křupavější, ale křehčí. Díky vysokému podílu žitné mouky (86 %) má Schüttelbrot delší trvanlivost.
Široké využití: Schüttelbrot CHZO ve formě sousta je lehký a pikantní a zmizí na jedno zakousnutí. Křupavá pochoutka se skvěle hodí k mlsání, namáčení, jako party pečivo, k vínu nebo pivu a jako předkrm k dochucení v mnoha variantách, např. se sýrem, slaninou, salámem nebo šunkou. Chléb je velmi oblíbený také u dětí, protože se hodí ke svačinám ve škole nebo školce.
Tradice: Ta je v Tiroler prioritou a je důležité, aby se zachovaly staré receptury a odrůdy chleba. Naší silnou stránkou je rozmanitost, kvalita a servis ve všech oblastech. Chléb a pečivo se vyrábí podle starých i nově interpretovaných receptur a v jedinečně krásné přírodní krajině. Naše pečivo nepřebírají stroje, ale vyrábí se ručně. Trvalým cílem je ochrana životního prostředí a šetrné využívání zdrojů.
Historie: Jako samozásobitelé se lidé vždy snažili mít v domě dostatek zásob, aby přečkali delší "hubená období". Na většině hospodářství se chléb pekl dvakrát až třikrát ročně. Tři základní formy denního chleba v Jižním Tyrolsku: plochý Schüttelbrot, Vinschgerl ze dvou placiček těsta a kulatý Breatl mají jedno společné: všechny jsou vhodné jako tvrdý chléb, který se peče předem.
Výroba: Schüttelbrot je plochý chléb z žitné mouky, vody, droždí, soli a koření, který se v jednotlivých regionech liší vzhledem i chutí a je rozšířen zejména v Jižním Tyrolsku. Těsto z přírodních surovin se před pečením ručním protřepáváním kypří a tvaruje do tenkých placiček. Chléb se poté peče v troubě 20-30 minut při vysoké teplotě. Po upečení rychle ztuhne a dlouho vydrží, aniž by se zkazil.
Kategorie: | Tyrolské lahůdky |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
Chuť: Mini Schüttelbrot od Tiroler je velmi kořeněný a chutná po typickém koření, jako je anýz, fenykl a kmín. Mini Schüttelbrot se peče s jihotyrolským chlebovým jetelem, což z něj činí originál. Tiroler Schüttelbrot je menší, tenčí, křupavější, ale křehčí. Díky vysokému podílu žitné mouky (86 %) má Schüttelbrot delší trvanlivost.
Široké využití: Schüttelbrot CHZO ve formě sousta je lehký a pikantní a zmizí na jedno zakousnutí. Křupavá pochoutka se skvěle hodí k mlsání, namáčení, jako party pečivo, k vínu nebo pivu a jako předkrm k dochucení v mnoha variantách, např. se sýrem, slaninou, salámem nebo šunkou. Chléb je velmi oblíbený také u dětí, protože se hodí ke svačinám ve škole nebo školce.
Tradice: Ta je v Tiroler prioritou a je důležité, aby se zachovaly staré receptury a odrůdy chleba. Naší silnou stránkou je rozmanitost, kvalita a servis ve všech oblastech. Chléb a pečivo se vyrábí podle starých i nově interpretovaných receptur a v jedinečně krásné přírodní krajině. Naše pečivo nepřebírají stroje, ale vyrábí se ručně. Trvalým cílem je ochrana životního prostředí a šetrné využívání zdrojů.
Historie: Jako samozásobitelé se lidé vždy snažili mít v domě dostatek zásob, aby přečkali delší "hubená období". Na většině hospodářství se chléb pekl dvakrát až třikrát ročně. Tři základní formy denního chleba v Jižním Tyrolsku: plochý Schüttelbrot, Vinschgerl ze dvou placiček těsta a kulatý Breatl mají jedno společné: všechny jsou vhodné jako tvrdý chléb, který se peče předem.
Výroba: Schüttelbrot je plochý chléb z žitné a pšeničné mouky, vody, droždí, soli a koření, který se v jednotlivých regionech liší vzhledem i chutí a je rozšířen zejména v Jižním Tyrolsku. Těsto z přírodních surovin se před pečením ručním protřepáváním kypří a tvaruje do tenkých placiček. Chléb se poté peče v troubě 20-30 minut při vysoké teplotě. Po upečení rychle ztuhne a dlouho vydrží, aniž by se zkazil.
Složení: Žitná mouka* (82 %), pšeničná mouka*, sůl, celozrnný kvásek* (celozrnná žitná mouka*, voda), droždí, koření, ječná sladová mouka*;
*z ekologického pěstování
Výživové údaje ve 100g |
|
Energetická hodnota (kJ/kcal) |
1524/360 |
Tuky (g) |
1,7 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) |
0,3 |
Sacharidy (g) |
75 |
Z toho cukry (g) |
2,1 |
Vláknina (g) |
6,9 |
Bílkoviny (g) |
7,7 |
Sůl (g) |
2,4 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.